Pages

۱۳۹۰-۰۵-۰۹

اتاندارد و سوپراتاندارد، از جنگ عراق با ایران تا جنگ فالکلند ارژانیتن و انگلیس (همراه با فیلم)

شما می توانید وبلاگ اصلی ما را  در ایجا ببینید!  
http://wars-and-history.mihanblog.com/post/181


اتاندارد-4
پس زمینه تاریخی
دولت فرانسه بر اساس تجربیات حاصله از جنگ کره (1950-1953) تصمیم گرفت تا ناوهای هواپیمابرخود را به یک جت رهگیر سبک  مجهز کند. اندکی بعد، این برنامه به سوی ساخت یک بمب افکن تاکتیکی سبک با قابلیت کسب برتری هوایی سوق داده شد. شرکت داسو در همان زمان در حال کار بر روی پروژه ای بود که خصوصیاتی مشابه به هواپیمای مورد نظر نیروی هوایی این کشور داشت. همزمان با دولت فرانسه، ناتو مشخصات بمب افکن تاکتیکی جدید خود را منتشر کرد و شرکت فرانسوی داسو بمب افکنهای میراژ-3 و هواپیمای جدیدش را برای شرکت در این رقابت معرفی کرد.
داسو برای تأمین نیازهای ملی و نیازهای ناتو تصمیم گرفت تا طرح آئرودینامیکی سوپرمیستر را کاملا کنارگذاشته و به طراحی هواپیمای کوچکتری بپردازد که بتواند بدون استفاده از پس سوز به سرعت صوت دست پیداکند. این طرح سبب ایجاد چند نمونه آزمایشی شد که از میان آنها تنها اتاندارد-4 که به تولید انبوه رسید.
طرح
اتاندارد-4ام اولین جنگنده ناونشین ساخت داسو بود. این هواپیما اولین پرواز آزمایشی خود را در روز 21 می 1958 انجام داد. بالهای این هواپیما در میانه بدنه نصب شده بودند و کمی به عقب زاویه داشتند ولی برخلاف طرح عمومی جنگنده های ساخت داسو از بالهای مثلث شکل در این هواپیما استفاده نشده بود.
یک دستگاه موتور جت در میانه بدنه اتاندارد جای گرفته و هوای مورد نیاز آن توسط دو ورودی در دو طرف بدنه تأمین می شد. اتاندارد دارای بدنه ای بلند است که در ناحیه ورودی های هوای موتور چاق شده و در عقب باریک می باشد. یک کاناپی بزرگ در جلوی دماغه نصب شده و از پشت کابین تا میانه بدنه یک برآمدگی وجود دارد. سکان عمودی اتاندارد بزرگ و متمایل به عقب می باشد.
بین سالهای 1961 تا 1965 دولت فرانسه 69 فروند اتاندارد-4ام و 21 فروند اتاندارد-4پی دریافت کرد. اتاندارد-4پی نمونه شناسایی اتاندارد-4 بود که برای انجام مأموریتهای شناسایی به دوربین مجهز شده بود و به علاوه با نصب تجهیزات سوختگیری هوایی می توانست نقش یک تانکر را بازی کند. اتانداردها تا 1991 در خدمت بودند و 180 هزار ساعت پرواز و 25300 فرود بر روی عرشه ناو هواپیمابر انجام دادند.
سوپراتاندارد
جستجو برای یک جانشین مناسب برای اتاندارد شرکت داسو را به ساخت جت یک نفره سوپراتاندارد ،که در حقیقت نمونه مدرن شده اتاندارد-4 ام می باشد، رهنمون ساخت. سوپراتاندارد در 90 درصد موارد طرحی جدید به خودگرفته بود. اصلی ترین بهسازی در سیستمهای تسلیحاتی و الکترونیکی این جنگنده انجام شد. برای اولین بار یک هواپیما فرانسوی به یک سیستم ناوبری مدرن و سیستم مدیریت صحنه نبرد مجهز شد که محور اصلی آن یک دستگاه رادار ساخت تامپسون بود. به موازات طراحی سوپراتاندارد طراحی موشک جدید ضدکشتی شرکت آئرواسپیشیال در حال انجام بود. این موشک ،که آ.ام-39 اگزوست نام گرفت، بعدها بر روی سوپراتاندارد نصب شد و به صورت یکی از مخوفترین و معروفترین موشکهای ضدکشتی جهان درآمد.
از دیگر تفاوتهای سوپراتاندارد و اتاندارد-4 موتورقوی تر نصب شده بر روی سوپراتاندارد بود که مشخصات پروازی آن را بهبود می بخشید و داسو برای نصب این موتور مجبور به تقویت سازه و بدنه هواپیما شد. لبه حمله و فلاپها نیز مجددا طراحی شدند تا با تکیه بر موتور جدید هواپیما بتواند با محموله بیشتری از عرشه ناوهاپیمابر برخیزد.
اولین پرواز آزمایشی سوپراتاندارد در 28 اکتبر 1974 انجام شد. فرانسه 60 فروند و آرژانتین 14 فروند هواپیمای سوپراتاندارد خریداری کردند. تحویل سوپراتانداردها به نیروی دریایی فرانسه از سال 1977 آغازشد و این نیرو جنگنده های جدیدش را بر روی ناوهای هواپیمابر فوش و کلمانسو مستقرکرد.
تسلیحات
سوپراتاندارد دارای 2 قبضه توپ 30 میلیمتری و 5 جایگاه حمل سلاح در زیربالها و بدنه است. این هواپیما می تواند به همراه خود دو فروند موشک هوابه هوای ماژیک را حمل کند. به علاوه، سوپراتاندارد به عنوان یک بمب افکن سبک تاکتیکی می تواند طیف وسیعی از سلاح های هوا به زمین از جمله راکت پدهای 68 میلیمتری، بمب های سقوط آزاد، بمبهای هدایت لیزری، موشک های هوا به زمین و هوا به سطح و دست آخر بمب هسته ای هواپرتاب آ.اس.ام.پی را حمل کند.
تاریخچه عملیاتی
در ابتدای دهه 80 دولت آمریکا آرژانتین را تحریم کرد و درنتیجه از دادن قطعات یدکی بمب افکنهای سبک اسکای هاوک به این کشور خودداری کرد. آرژانتین برای تأمین نیازهایش به فرانسه روی آورد و 14 فروند سوپراتاندارد به شرکت داسو سفارش داد. نیازهای عملیاتی آرژانتین سبب شد تا بین ماه های آگوست و نوامبر 1981 پنج فروند سوپراتاندارد به همراه 5 فروند موشک اگزوست توسط کشتی به آرژانتین حمل شوند. هر 5 فروند اگزوست در جنگ فالکلند شلیک شدند و با غرق کردن ناوشکن شفیلد و ناو آتلانتیک کانویر بزرگترین ضربات را به نیروی دریایی بریتانیا وارد ساختند.  ناو گلامورگان با ششمین اگزوست ،که ظاهرا از پشت یک کامیون شلیک شده بود، غرق شد.
در صبح روز چهارم می 1982 گروه ناوهای هواپیمابر بریتانیایی در 70 مایلی جنوب شرقی جزیره استنلی مستقر بودند. ناوچه های برلیانت و برودسوارد به همراه سیستم دفاع نقطه ای سی ولف خود برای مواظبت از تهدید اگزوستهای آرژانتین در نزدیکی ناوهای هواپیمابر ایستاده بودند.  در نزدیک آنها حلقه ای از 3 فروند کشتی دیگر تشکیل شد و بعدتر یکی از ناوهای کلاس گلامورگان و 3 فروند ناوچه دیگر به جمع آنها اضافه شدند. 20 مایل جلوتر 3 ناوشکن تایپ-42 شامل شفیلد مسلح به موشکهای ارتفاع بالای سی دارت  قرار داشتند. درانتها، و در نزدیکی فالکلند، سی هاریرهای اسکادران 801 در حال نگهبانی از فضای منطقه بودند.
صبح آن روز یک فروند هواپیمای مراقبت دریایی آرژانتینی بوسیله رادارش کشتی های دشمن را کشف کرد و 2 فروند سوپراتاندارد از اسکادران دوم جنگنده ،درحالیکه هرکدام یک فروندموشک اگزوست حمل می کردند و از ریوگرانده برخواسته بودند، به سوی ناوگان بریتانیا هدایت کرد. سوپراتانداردها در مسیرشان توسط یک فروند هرکولس سوخت گیری هوایی کردند و در ارتفاع پایین به پرواز خود ادامه دادند تا از دید رادارهای ناوگان دشمن به دور بمانند. جنگنده های آرژانتینی بار رسیدن به فاصله 20 تا 30مایلی ناوگان بریتانیا موشکهای خود را رها کردند. یکی از موشکها احتمالا به سمت یارموث شلیک شد که به آن اصابت نکرد اما دیگری کمی پس از ساعت 11 صبح بدون هیچ اخطاری به میانه بدنه شفیلد نشست. کلاهک موشک منفجر نشد اما شدت ضربه و باقیمانده سوخت موشک آتش سوزی غیرقابل مهاری را سبب شد. شفیلد به سختی خسارت دید و موتورخانه اش را از دست داد. ناوچه آرو برای کمک به او درکنارش ایستاد و یارموث در حالت آماده باش قرارگرفت. خدمه شفیلد برای نجات کشتی خود دلاورانه جنگیدند اما به همراه 20 کشته در بعد از ظهر آن روز فرمان ترک کشتی داده شد. مجروحان قبلا به عرشه ناوهواپیمابرهرمس منتقل شده بودند و آرو 260 بازمانده شفیلد را سوارکرد. شفیلد به مدت 4 روز بدون برنامه بر روی آب شناور بود تا اینکه به یارموث فرمان داده شد تا آن را از منطقه خارج کند. در روز یکشنبه شروع به یدک کردن شفیلد کردند اما فردای آن روز شفیلد کمی دورتر از محل اصابت موشک غرق شد.
شفیلد در آتش و آرو در کنارش
در روز 25 می 2 فروند سوپراتاندارد مجهز به موشکهای اگزوست از خاک اصلی آرژانتین برخواستند و مسیر ناوگان بریتانیا را در پیش گرفتند. یکی از آنها موفق شد که کشتی باری آتلانتیک کانویر را به همراه 9 فروند هلیکوپتری که حمل می کرد به قعر اقیانوس اطلس بفرستد. از دست دادن این هلیکوپترها برای بریتانیایی ها فاجعه بود چرا که آنها هزاران مایل از کشور خود دور بودند و نیروهای حاضر در صحنه نبرد باید مدتها صبر می کردند تا هلیکوپترهای جدید به دستشان برسد. یک فروند اگزوست دیگر نیز در حمله ای دیگر توسط سوپراتاندارد آرژانتینی به سوی ناوهواپیمابر اینونسیبل شلیک شد که ظاهرا بر اثر اقدامات جنگ الکترونیکی ناوهای محافظ بریتانیایی منحرف شد.
سوپراتاندارد آرژانتینی در کنار خدمه اش
در سال 1983 نیروی هوایی عراق ،که درانتظار تحویل گرفتن جنگنده های میراژ-اف1 خود بود، برای حمله به نفتکشهای ایران نیاز زیادی به یک جنگنده کارآمد را احساس می کرد. عراقی ها قبل از آرژانتینی ها به استفاده از اگزوست روی آورده بودند و از قدرت این موشک به اندازه کافی آگاه بودند اما مشکل آنها این بود که برای شلیک اگزوست از هلیکوپترهای سوپرفرلون استفاده می کردند که برد و مدت زمان پرواز کوتاهی داشت. برای بهره گیری بیشتر از قدرت اگزوست و تحت فشار قراردادن اقتصاد ایران عراق نیاز به یک جنگنده با برد بلند و توانایی های پروازی بیشتر داشت. دولت ژاک شیراک تصمیم گرفت تا زمان تحویل میراژ اف-1های سفارشی به عراق، تعداد 5 فروند سوپراتاندارد خود را به صورت قرضی در اختیار رژیم صدام قرار دهد. این هواپیماها در سال 1985 به فرانسه بازپس داده شدند و در طی جنگ نفتکشها توانستند با موشکهای اگزوست تعدادی از نفتکشهایی را که به حمل نفت از ایران اشتغال داشتند هدف قراردهند. در سال 1984 تعداد 50 فروند تانکر در خلیج فارس هدف قرارگرفت که بیشتر آنها طعمه سوپراتانداردها بودند.
از سال 1991 اتانداردهای نیروی دریایی فرانسه از خدمت خارج شدند و در عوض سوپراتانداردها متحمل چند برنامه بازسازی شدند تا بتوانند نیازهای این نیرو را تا زمان به خدمت گرفتن نمونه ناونشین جنگنده جدید رافائل پوشش دهند.  بهسازی هایی جهت نصب بمبهای لیزری بر روی این هواپیماها انجام شد. سوپراتانداردهای بهسازی شده در سال 1999 در کوزوو به کارگرفته شدند و 400 سورتی پرواز با 73درصد موفقیت داشتند.
در زمان حمله آمریکا و متحدینش به رژیم طالبان در افغانستان، فرانسه ناوهواپیمابر جدید خود را روانه منطقه خلیج فارس کرد. گروه پروازی ناوهواپیمابر هسته ای شارل دوگل عبارت بود از 16 فروند هواپیمای سوپراتاندارد، 2 فروند هواپیما جنگنده رافائل-ام و چند فروند هلیکوپتر. در روز 19 دسامبر20012  اولین پرواز سوپراتاندارها بر فراز افغانستان و به منظور پوشش 3000 کیلومتر از مربع حریم هوایی آن کشور وعملیات شناسایی و بمباران انجام شد. سوپراتانداردها در طی 14 سورتی پرواز توانستند از چنگ 5 فروند موشک استینگر ،که طالبان شلیک کرده بودند، بگریزند. آنها در روز دوم فوریه 2002 به همراه نیروهای آمریکا و بریتانیا در عملیات آناکوندا شرکت کردند.
روند  بازنشستگی سوپراتانداردها  از سال 2001  آغازشده است و قرار است که جنگنده چندمنظوره رافائل جانشین سوپراتانداردهای اسطوره ای شود.
سوپراتاندارد نیروی دریایی فرانسه در حال فرود بر روی ناوهواپیمابر یو.اس.اس رونالدریگان
سوپراتاندارد نیروی دریایی فرانسه در حال برخواستن از عرشه ناوهواپیمابر یو.اس.اس جان اشتنیتز

سوپراتاندارد
مشخصات
سازنده
داسو-برگه
خدمه
1نفر
طول
14.31متر
عرض
9.6متر
ارتفاع
3.85متر
سطح بال
29متر مربع
پیشرانه
1 دستگاه موتور اسنکما 8کا50 با پس سوز
قدرت
5 هزارکیلوگرم کشش
سرعت
1.3ماخ
سقف پرواز خدمتی
13700متر
برد
750-1080 مایل دریایی
نرخ صعود
6000متر/دقیقه
حداکثر وزن برای برخواستن
11900 کیلوگرم
وزن خالی
6460 کیلوگرم
وزن محموله جنگی
2100 کیلوگرم
سوخت داخلی
2612 کیلوگرم
قابلیت سوختگیری هوایی
دارد
تجهیزات
رادار آنمون
سیستم جنگ الکترونیک باراکودا و پیمات
رادار آواج
تسلیحات
2 قبضه توپ 30 میلیمتری دفا
بمب هسته ای آ.اس.ام.پی
بمب هسته ای سقوط آزاد آ.ان-52
موشک هوا به سطح اگزوست
2 فروند موشک هوابه هوای ماترا ماژیک
موشک هوابه زمین هدایت لیزری آ.اس-30
انواع راکت پد
انواع بمب سقوط آزاد و هدایت لیزری

فیلمی از فروش سوپراتاندارها به عراق و شلیک موشک اگزوست
[]
کلیپی از پرواز این جنگنده
[]
نویسنده : رضاکیانی موحد
با همراهی محمدحسین پاز
انتشار یافته در ماهنامه جنگ افزار شماره64
ISSN 1735251-7
در صورت استفاده در سایر وبلاگها و سایتها لینک مطلب در Wars and history و نام نویسنده و یا مترجم را ذکر کنید.

۱۳۹۰-۰۵-۰۶

تعیین موقعیت ماهواره ای؛ قسمت سوم


وبلاگ اصلی : http://wars-and-history.mihanblog.com/post/191

 

نشان واره سیستم موقعیت یاب چینی بیدو

بیدو(BeiDou Navigation System)
در روز 30 اکتبر 2000 چین ماهواره بیدو-1آ و در دسامبر همان سال بیدو-1بی را در مدار زمین قرارداد. ماهواره های بعدی این سیستم موقعیت یاب در سالهای 2003 و 2006 با موفقیت پرتاب شدند.

بر خلاف سیستمهای جی.پی.اس، گلوناس و گالیله؛ چینی ها ماهواره های خود را در مدار ژئوسنکرون قرار داده اند. مزیت این راه حل در این است که بیدو به تعداد کمتری ماهواره نیاز داشته باشد اما در عین حال سطح پوشش داده شده توسط بیدو کمتر از سیستمهای رقیب خواهد شد. محدوده تحت پوشش بیدو از طول جغرافیایی 70 تا 140 درجه شرقی و عرض جغرافیایی 5 تا 55 درجه شمالی تجاوز نخواهدکرد.
مناطق تحت پوشش سیستم موقعیت یاب بیدو
محاسبه موقعیت در سیستم بیدو مراحل زیر را دنبال می کند:
1-    یک سیگنال از یک ایستگاه متحرک به سمت آسمان ارسال می شد
2-    هر کدام از ماهواره های ژئوسنکرون سیگنال را دریافت می کنند.
3-    هر ماهوره به هنگام دریافت سیگنال زمان دقیق را به یک ایستگاه زمینی ثابت اعلام می کند.
4-  ایستگاه زمینی با محاسبه اختلاف زمان سیگنالهای دریافتی موقعیت ایستگاه متحرک را محاسبه کرده و از یک نقشه برای تعیین ارتفاع آن کمک می گیرد.
5-    ایستگاه زمینی موقعیت 3بعدی ایستگاه متحرک را به ماهواره ها ارسال می کند.
6-    ماهواره ها موقعیت محاسبه شده را در اختیار ایستگاه متحرک قرار می دهند.
در نوامبر 2006 چین اعلام کرد که سیستم مکان یاب ماهواره ای بیدو از سال 2008 عملیاتی خواهد شد و دقتی در حدود 10 متر خواهد داشت. یک سال بعد چین توانست دقت سیستم بیدو را به 0.5 متر برساند و پس از آمریکا دومین کشوری باشد که در ناوبری ماهواره ای به دقتی کمتر از 1 متر دست پیداکند.
چین برای اینکه بیدو را به صورت یکی سیستم عملیاتی با پوشش تمامی سطح کره زمین قرار دهد در حال توسعه یک سیستم جدید می باشد. این سیستم بیدو-2 یا کمپس (COMPASS) نام دارد و از 35 ماهواره استفاده می کند. 5 عدد از این ماهواره ها در مدار ژئوسنکرون و بقیه آنها در مدار متوسط قرار خواهند گرفت. این آرایش به بیدو-2 اجازه خواهد داد تا تمامی سطح کره زمین را پوشش دهد. بیدو-2 دارای دو نوع خدمات خواهد بود: خدمات آزاد برای چین و خدمات نظامی با پرداخت حق اشتراک. تا کنون 2 ماهواره از ماهواره های بیدو-2 به مدار زمین پرتاب شده اند.

رضاکیانی موحد
با همکاری محمدحسین پاز 
 
در صورت استفاده در سایر وبلاگها و سایتها لینک مطلب در Wars and history و نام نویسنده و یا مترجم را ذکر کنید.



۱۳۹۰-۰۵-۰۳

عملیات رمضان المبارک؛ فاو چگونه سقوط کرد؟

در ساعت 5:30 بامداد روز 28 فروردین 1367 واحدهای پیاده و زرهی سپاه هفتم و سپاه گارد ریاست جمهوری عراق پس از چند ساعت بمباران نیروهای مدافع ایرانی در شبه جزیره فاو با انواع مهمات عادی و شیمیایی به خطوط دفاعی ایران زدند.
در نهایت اعجاب، خطوط دفاعی ایران در طی کمتر از 48 ساعت فروریخت و نیروهای ایرانی مستقر در فاو عقب نشینی کرده یا اسیر شدند.
درباره این عملیات -که عراقی ها نام رمضان المبارک را بر آن نهاده بودند- بحث زیاد است اما در اینجا تنها به ذکر یکی از اسنادی که درباره این عملیات از سوی سپاه پاسداران منتشر شده است می پردازیم. سند مذکور یادداشتهای سردار غلامعلی رشید -معاون وقت عملیات فرمانده کل سپاه- در روز یادشده است. وی در یادداشتش درباره آغاز عملیات عراق نوشته است که فرماندهان سپاه -که برای یک سمینار یک روزه در کرمانشاه به سر می بردند- ساعت 7:30 از حمله عراق آگاه شدند. محسن رضایی یک حمله سراسری را باور نکرده و اظهار کرده که این حمله احتمالا گونه ای از حملات استراتژی دفاع متحرک است.(درباره استراتژی دفاع متحرک هم بعدا مفصلا بحث خواهیم کرد) اما پیشبینی ایشان اشتباه از آب در می آید. بعد از ظهر آن روز فرماندهان عالی سپاه ناچار می شوند با هلیکوپتر  و هواپیما به اهواز بروند اما به علت تاریکی هوا کاری از دستشان برنمی آید.
فردا صبح فشار عراقی ها بیشتر می شود و درنهایت فاو سقوط می کند. غلامعلی رشید یکی از معدود افرادی بود که نسبت به فاو حساس بود و از چند ماه قبل هشدارهای زیادی درباره احتمال حمله عراق به منطقه فاو داده بود اما هشدارهایش ندیده گرفته شد تا شد آنچه شد و تنها برگ برنده ایران در صورت قبول آتش بس به سادگی از دست رفت.



سردار غلامعلی رشید


سند بالا متعلق به ماهنامه نگین ایران (فصلنامه مطالعات جنگ ایران و عراق)شماره 21 تابستان 1386 می باشد.
برای اینکه دست خالی از اینجا نرفته باشید کالک نیروهای تک ور عراقی در عملیات رمضان المبارک را هم گذاشته ام. این نقشه از کتاب اطلس راهنمای جنگ جلد ششم صفحه 147 گرفته شده است.

در صورت ارسال جوابیه توسط هر فرد و یا سازمان مرتبط ، ان را انتشار خواهیم داد.

در صورت استفاده در سایر وبلاگها و سایتها لینک مطلب در Wars and history و نام نویسنده و یا مترجم را ذکر کنید.


منبع:
http://wars-and-history.mihanblog.com/post/194



۱۳۹۰-۰۵-۰۱

نبرد دریایی ریورپلات؛The Battle of the River Plate

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم. مدیران این سایتها بهتر است بدانند سرویسهای وبلاگ دهی خارجی به طور کامل در داخل ایران فیلتر هستند و ما نمی توانیم در سرویسهای انها فعالیت کرده و تعداد زیادی از هموطنان داخل کشور و به کسانی که به راههای عبور از فیلترینگ دسترسی ندارند را محروم نماییم. به همین علت این وبلاگ را ایجاد نموده تا هم  مدیران این سایتها مشکلی نداشته باشند و کسانی که مایل باشند می توانند به وبلاگ ما وارد شوند و کسانی که علاقه ای به وارد شدن ندارند نیز به مراد خود برسند.
با تشکر و پوزش فراوان از همه ی عزیزان.
.
.

.
.

۱۳۹۰-۰۴-۳۱

غربی ها خیلی خوشبینانه فکر می کنند، ما به آنها چیزی را خواهیم داد که دوست دارند راجع به آن فکر کنند.

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم. مدیران این سایتها بهتر است بدانند سرویسهای وبلاگ دهی خارجی به طور کامل در داخل ایران فیلتر هستند و ما نمی توانیم در سرویسهای انها فعالیت کرده و تعداد زیادی از هموطنان داخل کشور و به کسانی که به راههای عبور از فیلترینگ دسترسی ندارند را محروم نماییم. به همین علت این وبلاگ را ایجاد نموده تا هم  مدیران این سایتها مشکلی نداشته باشند و کسانی که مایل باشند می توانند به وبلاگ ما وارد شوند و کسانی که علاقه ای به وارد شدن ندارند نیز به مراد خود برسند.
با تشکر و پوزش فراوان از همه ی عزیزان.
.
.
.

.

۱۳۹۰-۰۴-۲۹

تعیین موقعیت ماهواره ای , از پاروس-سیکادا تا گلوناس روسی

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.
.
 
.
.

۱۳۹۰-۰۴-۲۸

تعیین موقعیت ماهواره ای ، از ناوست تا جی پی اس

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.
.
.


.

۱۳۹۰-۰۴-۲۷

شوخی های تاریخ؛ قسمت پنجم/ وجود قاره امریکا در نقشه های قدیمی تر از سفر کلمب (تصویر نقشه ها)

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.
.
.
.

۱۳۹۰-۰۴-۲۶

ذهن خلاق آلمانی ، آتشبار ابتکاری ، پانتر بانکر!

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.
.

.


۱۳۹۰-۰۴-۲۵

کدام سال، کدام نیرو؟

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.
.
.
.

۱۳۹۰-۰۴-۲۴

ناوگان سیاه / ناوگان و قراردادی که به بیش از دو قرن انزوای ژاپن پایان داد.

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.
.
.
.

۱۳۹۰-۰۴-۲۳

آواکس چینی کونگ جینگ 2000-(KongJing-2000)


لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.

.



۱۳۹۰-۰۴-۱۹

اسکای شیلد ، سیستم دفاعی پیشرفته (همراه با فیلم)

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.
.

۱۳۹۰-۰۴-۱۷

اهنگ زیبای ضد جنگ This Is War از گروه Thirty seconds to mars

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.
 
.

۱۳۹۰-۰۴-۱۶

آندره توپولف؛دشمن خلق- قهرمان خلق

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.
.



۱۳۹۰-۰۴-۱۵

کودتا به روش روسی ، نام رمز؛ کولاک-333 (قسمت دوم)

لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از ان دسته عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اند پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.

.


۱۳۹۰-۰۴-۱۴

جنگ زرهی و شکارچیان تانک در لبنان بین سوریها و اسراییلی ها 1982 (قسمت دوم)



لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اید پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.

.
.


۱۳۹۰-۰۴-۱۳

شکارچیان تانک سوری در لبنان علیه تانکهای اسراییلی ۱۹۸۲ (جنگ اسراییل با اعراب)


لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اید پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.

.

.

۱۳۹۰-۰۴-۱۲

پرواز یک جنگنده بمب افکن اف 4 ایرانی در ارتفاع بسیار پایین بر روی یک جاده ی عراقی!


لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اید پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.

.

۱۳۹۰-۰۴-۱۱

تصاویری زیبا و با کیفیت بالا از جنگنده بمب افکن F-4 فانتوم نیروی هوایی ارتش ایران


لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اید پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.

تصاویری زیبا و با کیفیت بالا از جنگنده بمب افکن F-4 فانتوم نیروی هوایی ارتش ایران

.

۱۳۹۰-۰۴-۱۰

نام رمز؛ کولاک-333/حمله روسها به کاخ تاجبک/کرملین تصمیم گرفته بود روشهایی را که در اروپا آزموده بود در یک کشور آسیایی پیاده کند


لطفا برای خواندن مطلب به  لینک زیر بروید .این وبلاگ به صورت پشتیبانی از وبلاگ اصلی ایجاد شده است.مطلع شده ایم به علت مدیریت نالایق بعضی از سایتهای اجتماعی به مانند بالاترین در مسدود کردن کامل سرویسهای وبلاگ دهی از جمله میهن بلاگ ،مجبور به این کار شده و از عزیزانی که تا به امروز از طریق این سایت همراه ما بوده اید پوزش می خواهیم.
امیدواریم در زندگی روزمره و کار خود هیچگاه به جای حل مسئله صورت مساله را پاک نکنیم.
.

نام رمز؛ کولاک-333/حمله روسها به کاخ تاجبک/کرملین تصمیم گرفته بود روشهایی را که در اروپا آزموده بود در یک کشور آسیایی پیاده کند

.